ISVW

Op 3 en 4 maart 1996 geef ik voor het eerst les aan de Internationale School voor Wijsbegeerte, n.l. het weekend-seminar “De kunst van het genieten”. Sindsdien heb ik elk jaar verschillende cursussen, masterclasses en summer schools aangeboden. Zo ben ik de afgelopen jaren  verantwoordelijk geweest voor het begeleiden van onder meer de basiscursus Ethiek en Politiek, de masterclass Jacques Derrida en de summer school Ecologisch denken van Bruno Latour.

 

2022
In het voorjaar vonden nog twee bijeenkomsten plaats van de Master Class Martha Nussbaum en gaf ik samen met Laurens ten Kate een tweede Master Class Jacques Derrida.
In de zomer gaf ik samen met Han Leeferink de Summer School Het grote landschap kent geen grenzen en (‘in m’n eentje’) de Summer School Het ecologische denken van Donna Haraway.
In het najaar ben ik opnieuw begonnen met de Basiscursus Inleiding in de filosofie bestaande uit vijf bijeenkomsten.

2023
In de zomer begeleid ik ook weer twee summer schools:
– 21 t/m 26 juli: Filosofie en boogschieten (samen met Jac Rongen)
– 21 t/m 25 augustus: De aarde en al haar bewoners. Het ecologisch denken


ISVW Masterclass Jacques Derrida – april t/m juni 2022

In deze reeks van drie bijeenkomsten bespreken we teksten van Jacques Derrida waarin hij gedichten leest, kanttekeningen plaatst bij opvattingen van filosofen over de schilderkunst en liefdesbrieven schrijft. In deze literaire en kunstfilosofische verkenningen voltrekt zich de deconstructie van het onderscheid tussen filosofie en literatuur. Ik geef deze ‘masterclass’ samen…

Lees verder

Het goede. Ethiek – 19 en 20 november 2022

Iedereen wordt op het werk en in het dagelijks leven wel eens geconfronteerd met de morele vraag: ‘Hoe te handelen?’. Al vijfentwintig eeuwen hebben filosofen verschillende procedures voorgesteld om op verantwoorde wijze te reageren. Wat vertelde Aristoteles lang geleden in Athene over een voortreffelijk en ‘gelukt’ leven? Welke rol speelt…

Lees verder