Seminars

Pokhara Toscane Wadi Rum

De afgelopen jaren gaf ik verschillende seminars, onder meer op het Griekse eiland Amorgos, aan de kust van Kerala (India), in de woestijn bij Wadi Rum (Jordanië) en aan het meer van Pokhara in Nepal.

2023

Begin mei 2023 opent het nieuwe filosofische centrum Villa Sofia in Toscane haar deuren. Ik geef daar zelf het programma Een Chinees in het Zwarte Woud.
Het volledige programma staat op www.villasofia.nl

 

Al bijna dertig jaar organiseert het Filosofisch Bureau Ataraxia de ‘denkvakantie’ Filosoferen in Griekenland – een combinatie van vijf dagen cursus filosofie en vijf dagen vakantie in Griekenland.

In de eerste week van september wordt aan de baai van Egiali een nieuwe denkvakantie aangeboden: Hedendaags denken. Hierin maken wij kennis met vier filosofen die ethiek, opgevat als verantwoordelijkheid voor de ander(e), verbinden met een oproep om anders ecologisch, politiek en economisch te denken en te leven: Joan Tronto, Donna Haraway, Martha Nussbaum en Kate Raworth.


Hedendaags denken – 4 t/m 8 september 2023

Hedendaags denken Ethiek – ecologie – politiek – economie Joan Tronto – Donna Haraway – Martha Nussbaum – Kate Raworth Gedurende het seminar maken wij kennis met vier hedendaagse filosofen die ethiek, opgevat als verantwoordelijkheid voor de ander(e), verbinden met een oproep om anders ecologisch, politiek en economisch te denken…

Lees verder