Lao Zi – 15 oktober 2015

Lao_ZiStel dat je je leven zou willen veranderen of zou willen weten wat er in een handelingssituatie gaande of gevraagd is – hoe zou je daar voor kunnen zorgen? Lang geleden al luidde het gemeenschappelijke antwoord van Aristoteles in Athene en van Lao Zi in China: je kunt de vermogens waar je als mens van nature over beschikt in een oefenpraktijk ontwikkelen en je een houding eigen maken, zodat je ethisch verantwoord zult handelen.

In het ‘tweeluik’ Aristoteles en Lao Zi laat Jan Flameling je kennismaken met de antwoorden van deze twee ‘oefenmeesters’. Lao Zi: “Door de stilte te vinden en de leegte te zoeken, besef je dat je in wording en in verbindingen bent en doe je van zelf waar de weg om vraagt.”

 

Lao Zi
15 oktober 2015
Boekhandel Pampus, Amsterdam.

Aanvang: 20:30 uur
Toegang: € 5 ,-
Informatie & aanmelding: Boekhandel van Pampus

Powerpoint (download)

Eén reactie

  1. Ton van Berkel

    Beste Jan Fameling,

    Via de website van Miriam van Reijen en mijn belangstelling kwam ik op jouw site terecht. Met plezier en genoegen heb ik jouw essay over Rorty gelezen. Bijzonder hoe duidelijk en met veel deskundigheid en zorgvuldigheid je een bewogen leven van deze filosoof beschrijft. Bedankt. Ik zou graag zo af en toe jouw seminars willen volgen. Helaas woon ik in Rotterdam en werk ik vijf dagen in de week anders was de gang naar Amsterdam snel gemaakt.
    Zo maar even een reactie op jouw werk. goede dagen alvast toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *