Personalia

Jan Flameling In 1994 richt ik het Filosofisch Bureau Ataraxia op. Sindsdien werk ik als docent, trainer en gespreksbegeleider.
Bij de Internationale School voor Wijsbegeerte, de ISVW, ben ik verantwoordelijk voor o.a. de Basisopleidingen Geschiedenis van de filosofie, Systematiek van de filosofie en Ethiek. Verder geef ik trainingen in morele oordeelsvorming aan artsen, apothekers, burgemeesters en medewerkers van de Belastingdienst en bij Rijkswaterstaat. Al meer dan twintig jaar begeleid ik onderzoekgesprekken, ook wel ‘denkvakanties’, in Griekenland en India. In 2014 publiceer ik samen met Hans Baaijens Oosterse denkers in de polder.

Jan Flameling door Maurice Jager

Foto: Maurice Jager

Ik ben geboren op 15 juni 1950 in Soerabaja. Mijn vader was (…). Nu woon ik samen met mijn vrouw Mariëtte en onze zoon Rob op het KNSM Eiland in Amsterdam – rondom ons water, lucht, rust. Ik hou van reizen – naar de woestijn bij Wadi Rum, de bergen in Nepal, de kust van Kerala; van muziek – luisteren naar Oumou Sangare, Hariprasad Chaurasia, Egberto Gismonti, Howling Wolf en Tom Waits; van lekker eten – Thaise vissoep, Indonesische rijsttafel, een boterham met pindakaas; van zitten in de zon aan zee; van het leven.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.