Jan Flameling

Jan-Flameling_close-Bart-Ma In 1994 richt ik het Filosofisch Bureau Ataraxia op. Sindsdien werk ik als docent, trainer en gespreksbegeleider.
Bij de Internationale School voor Wijsbegeerte, de ISVW, ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden van o.a. de basiscursussen, masterclasses en summer schools. Verder gaf ik trainingen in morele oordeelsvorming aan artsen, apothekers, burgemeesters en medewerkers van de Belastingdienst en bij Rijkswaterstaat. Al bijna dertig jaar begeleid ik onderzoekgesprekken, ook wel ‘denkvakanties’, in Griekenland,  India en sinds 2021 Toscane. Vanaf 2022 ben ik programmadirecteur van Villa Sofia. In 2014 publiceer ik samen met Hans Baaijens Oosterse denkers in de polder.
Jan-Flameling-door-Maurice- Ik ben geboren op 15 juni 1950 in Soerabaja. Nu woon ik samen met mijn vrouw Mariëtte in de buurt van het Vondelpark in Amsterdam. Ik hou van reizen – vroeger naar de woestijn bij Wadi Rum, de bergen in Nepal en de kust van Kerala, nu met de trein naar Marokko, Sicilië en de Cycladen; van muziek – luisteren naar Oumou Sangare, Hariprasad Chaurasia, Egberto Gismonti, Howling Wolf en Tom Waits; van lekker eten – Thaise groentecurries, Indonesische rijsttafel, een boterham met pindakaas; van zitten in de zon aan zee; van het leven.

Bewaren

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.