Anders denken! Anders leven! – 12 tot 18 juni 2016

Pfaffenseifen Filosofisch denken heeft door de eeuwen heen antwoorden gegeven op de vragen van elke dag. Maar kan filosofie ook helpen ons te onttrekken aan de uitdagingen van onze overbelaste huidige samenleving? Hoe maak je je los van de druk van werk, omgeving en samenleving. Hoe vind je een rustpunt in alle communicatie van sociale media?
Het seminar Anders denken! Anders leven! biedt de mogelijkheid om midden in de natuur aan de slag te gaan met dit soort vragen. We maken kennis met vier grote Duitse denkers: Friedrich Nietzsche, Martin Heidegger, Hannah Arendt en Peter Sloterdijk.
We komen te weten (1) dat Nietzsche ons voorstelt het leven op te vatten als een kunstwerk en ons aanspoort krachtig in het leven te staan, (2) dat Heidegger zegt: ‘Vat je bestaan niet op als dat van een enkeling maar besef dat je in betrekkingen bent en toon je betrokken met wat er gebeurt’, (3) dat Arendt het menselijk bestaan (arbeid – werk – handelen) omschrijft en ons oproept een ‘vita activa politica ’ te leiden en (4) dat Sloterdijk stelt dat filosofie een oefenpraktijk is die ons in staat stelt ons leven te veranderen.
In gesprekken onderzoeken we hoe hun opvattingen ons kunnen helpen ons denken en doen te veranderen.

Het seminar vindt plaats in het Haus zum Pfaffenseifen (ten zuid-oosten van Keulen).

Anders denken! Anders leven!
12 tot 18 juni 2016
Pfaffenseifen

Kosten: € 675,00
Meer informatie en aanmelding: Pfaffenseifen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *