Denken nu! – 27 t/m 31 augustus 2018

Denken nu!
(Martha Nussbaum-Mogobe Ramose-Rosi Braidotti-Peter Sloterdijk-Kate Raworth)

In deze Summer School maken we kennis met de opvattingen van vier vooraanstaande levende denkers: Martha Nussbaum, Mogobe Ramose, Rosi Braidotti, Peter Sloterdijk en Kate Raworth. In hun werk behandelen zij belangrijke vraagstukken van onze tijd.
We bespreken (passages uit) hun boeken Mogelijkheden scheppen, Ubuntu, Op doorreis, Je moet je leven veranderen en Donut economie. Zo komen we te weten hoe Nussbaum met haar capability approach de contouren van een rechtvaardige samenleving schetst, hoe Ramose het bestaan opvat als ‘rheomodisch’ van aard: al wat is stroomt en is onderling verbonden met elkaar, dat Braidotti voorstelt ons op te vatten als nomadisch van aard: in beweging, belichaamd, in betrekkingen, vanuit betrokkenheid levend, hoe Sloterdijk meent dat klimaatverandering het noodzakelijk maakt ons leven te veranderen en co-immunist te worden, en hoe Raworth een nieuwe economie voor de 21ste eeuw schetst.
Vanzelfsprekend voeren we gesprekken over de mogelijke implicaties van hun gedachtegoed voor onze eigen opvattingen en manier van leven.

ISVW Summer School
Denken nu!
Leusden, 27 t/m 31 augustus

Meer informatie (en inschrijving): www.isvw.nl

Programma (Download)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *