Ecologisch denken – 23 maart t/m 20 april 2022

We weten allemaal dat onze prachtige groene planeet in groot gevaar verkeert. Toch gedragen we ons alsof er geen relatie bestaat tussen onze leefwijze en de toestand van onze planeet.

Wanneer ik zaterdagochtend mijn krant opensla, lees ik de verontrustende berichten over hoe het met de aarde en haar bewoners gesteld is en de artikelen waarin ik opgeroepen wordt mijn manier van leven te veranderen. Of je nu (zoals ik) op een boot op de Amstel of in het Noorden van Friesland leeft, dat maakt (denk ik) niet uit: het wordt tijd de urgentie van de situatie te beseffen en ons af te vragen wat te doen.
Als filosoof ben ik van mening dat ons ‘doen en laten’ (mede) bepaald wordt door onze manier van denken. Ik stel dan ook voor om een aantal hedendaagse ecologische denkers aan het woord te laten en dan met elkaar te bespreken wat de implicaties van hun opvattingen zouden kunnen zijn voor ons samen leven.

Het programma Ecologisch denken bestaat uit een reeks van vier bijeenkomsten die door de Franeker Academy worden georganiseerd:

  1. Ecologisch denken
  2. Van egocentrisme naar ecocentrisme
  3. Ecologisch wezen
  4. Wij, aardbewoners

Franeker Academy
De Stins
Breedeplaats 1
Franeker
23 maart t/m 20 april 2022

Informatie / aanmelding: www.academiefraneker.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *