Levenslessen uit Oost en West – 18 t/m 22 juli 2016

Oost-WestIn het seminar Levenslessen uit Oost en West maak je kennis met de filosofische opvattingen van een Chinese taoïstische meester, een middeleeuws mysticus, een denker uit het Zwarte Woud en een Vietnamese boeddhistische monnik. Je komt te weten hoe Laozi, Meister Eckhart, Martin Heidegger en Thich Nhat Hanh filosofie opvatten als een door meditatie bepaalde manier van verstaan die een besef van bestaan en een manier van in het leven staan oplevert. We bespreken teksten van deze denkers, oefenen in meditatie en voeren gesprekken over de implicaties die deze levenslessen hebben voor onze eigen manier van leven.

Deze ‘Summer School’ wordt samen met Michel Dijkstra en Jac Rongen gegeven.
Meer informatie en aanmelding: ISVW
Programma (download)

 

Michel-Dijkstra-194x194Michel Dijkstra studeerde filosofie, journalistiek en Sanskriet in Groningen. Hij is momenteel bezig met een proefschrift over de opvattingen van Meister Eckhart en Dogen. Aan de ISVW is hij verantwoordelijk voor  onder meer de Basisopleiding Chinese Filosofie. Hij publiceerde Oosterse Filosofie in een notendop (2008), de bloemlezing Bij Lao Tsé op de thee (2009), Zenboeddhisme (2010) en redigeerde Inleiding in de taoïstische filosofie (2015).

 

 

jac-rongen-194x194

Jac Rongen studeerde massapsychologie en massacommunicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1989 werkt hij als facilitator, trainer en coach. Hij begeleidt activiteiten die het leidinggevenden en teams mogelijk maken om te onderzoeken of ‘het anders en beter kan.’ In de workshops, die hij geeft, laat hij de deelnemers meer bij zichzelf komen, door ze in een heldere spiegel te laten kijken, door ze te laten boogschieten.
Zie: Rongen Consult.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *