Filosofie. Van Plato t/m Nietzsche – 4 november 2023

plato-nietzsche Op de eerste bijeenkomst van de Leergang: Hedendaagse filosofie en narratieve systeemtherapie volgen we in vogelvlucht de ontwikkelingen in de Westerse wijsbegeerte (van Plato tot Friedrich Nietzsche).
We komen te weten hoe in de Oudheid filosofie werd opgevat als ‘politicologisch project’, dat Plato de mens opvatte als lichaam en ziel, dat kennisverwerving een kwestie was van door woorden van de meester de waarheid herinneren respectievelijk van schouwen van de waarheid door reiniging van de ziel.
We komen ook te weten hoe in de moderne tijd filosofie werd opgevat als epistemologisch project, dat  René Descartes verantwoordelijk is voor de ‘uitvinding’ van de geest en van de mens als ‘ik denk’, dat kennisverwerving een kwestie van mentaal constructivisme.
Tot slot komen we te weten dat Friedrich Nietzsche  filosofie opvatte als een esthetisch-ethisch project en de mens als een kunstzinnig scheppend wezen dat als enkeling krachtig in het leven hoort te staan. Gedurende het weekeinde bespreken we vanzelfsprekend de eventuele implicaties van de opvattingen van Plato, Descartes en Nietzsche voor de therapeutische praktijk.

Leergang
Hedendaagse filosofie en narratieve psychotherapie I
Filosofie. Van Plato t/m Nietzsche
Bunde, 4 november 2023

Meer informatie: http://www.schoolvoorsystemischeopleidingen.nl  of: 06-18050855
Aanmelding: info@schoolvoorsystemischeopleidingen.nl / Mariëlle Gelissen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *